Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Joogasalonki Vääksy logo

Alkeiskurssi 

ASTANGAN ALKEET  10x KURSSI  

Sunnuntaisin klo 15.00.  Seuraava 10x kurssikokonaisuus  syksyllä 2024 

Ilmoittautuminen Lindalle, sähköpostitse: kontakti (at) lindamaria.fi  tai  044 282 0106.

 

Tietoa alkeiskurssista:

Kurssi etenee kymmenen joogatunnin kokonaisuutena, jonka aikana perehdytään joogan ideaan, joogaharjoituksen perustekniikoihin ja joogaliikeharjoitukseen, pohjautuen astangajoogan metodiin. Ensikertalaisten on suositeltavaa käydä koko kurssi järjestyksessä!

 

Oma joogamatto on suositeltavaa hankkia. Joogasalongissa on pieni joogatarvikekauppa, josta voit ostaa laadukkaan joogamaton. Tarvittaessa saat myös lainamaton käyttöösi salilta. Pukeudu mukaviin joustaviin vaatteisiin.

 

KURSSIN HINTA 130 €

Maksun voi hoitaa paikan päällä käteisellä, Mobile Paylla, Smartumeilla tai Epassilla, tai tilille: 

Lindamaria Hyvinvoinnin tukipalvelut (Nordea)   FI62 1471 3000 1093 65,  viitenumerolla 20190.

 

Tuntien teemat 

1/10  PYSÄHTYMINEN  tietoinen läsnäolo + keskittyminen + hengitys + myötätuntoinen havainnoiva suhde mieleen ja kehoon

2/10  LIIKE JA HENGITYS ujjayn perusteet + liikettä hengityksen rytmissä + rajojen tunnistaminen, tutkiminen ja muuttaminen asanaa tehdessä

3/10  ASANA  aurinkotervehdys A

4/10  ASANA aurinkotervehdys B

5/10  ASANA  seisomaliikkeitä

6/10  ASANA loppuliikkeitä ja loppurentoutus

7/10  KERTAUS kokonaisuuden kertausta

8/10  KERTAUS kokonaisuuden kertausta

9/10  KERTAUSTA ja joogan filosofiaa

10/10 KERTAUSTA ja restoratiiviset loppuliikkeet yinjoogasta

 

JOHDANTO

ASTANGA tarkoittaa kahdeksanosaista joogan metodia, teoriaa, jossa on jäsennelty ohjeita ja harjoituksia mielen, kehon ja sosiaalisen käyttäytymisen tasapainottamiseksi. Tällä kurssilla vaihe vaiheelta opiskeltava joogan alkeisharjoitus on liikunnallinen. 

TÄMÄN KURSSIN ALUSSA opettelemme ensin joogaharjoituksen ytimenä olevaa tietoisena olemisen taitoa, mielen ja kehon  harjoituksen perusideaa, sekä hengittämistä joogaharjoituksena. TÄMÄN KURSSIN ASANA- eli liikeharjoitusta rakennetaan vähän kerrallaan päätyen liikesarjaan, jota jatkossa toistetaan kokonaisuutena. Asanaharjoitus on selkeästi fyysistä kuntoa kohottava, ja seurauksena on PIKKU HILJAA lisääntyvä liikkuvuus, kehonhallinta, lihasvoima, rauhoittumisen taito, tyyni, avoin, sekä energinen vointi. Voit muitta mutkitta pitää joogaa mukavana terveyttä ja hyvinvointia ylläpitävänä elämäntapana tai liikuntaharrastuksena. Se on keskeinen osa joogan ideaa. Tavanomaisesta liikunnasta jooga eroaa siinä, että ensisijainen päämäärä on meditatiivinen, puhtaan tietoisuuden harjoittaminen. Kaikki joogan periaatteissa tähtää mielenrauhan ja voimakkaan läsnäolon tilan kasvattamiseen.

Psykoterapeuttina iloitsen siitä, miten nämä joogan vanhat viisaudet ovat edelleen toimivia periaatteita ihmisenä elämisen haasteiden ymmärtämiseen ja tasapainon ylläpitämiseen. On hienoa, miten joogan konkreettisissa harjoituksissa ja käsityksessä terveydestä ja tasapainosta on aina yhtäaikaisesti huomioituna mielen, kehon ja tunteiden välinen tasapaino, ja myös itseä suurempaan luonnon systeemiin kuulumisen ulottuvuus. Joogapolkuni alusta saakka, vuodesta 2000 ja astangajoogan aloitettuani v. 2002, ovat hyvä fyysinen vointi, rauhallinen ilon tunne, tietoisen hengityksen säätelyn loputon anti ja myönteinen läsnäoleva mielentila, olleet itselleni suurimmat syyt jatkaa omaa joogaharjoitusta läpi erilaisten elämänvaiheiden, ja opettaa sitä myös muille.

-Linda