Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

Joogasalonki Vääksy logo

Viikkotunnit

Lue lisää viikkotunneista tältä sivulta alhaalta ja ilmoittaudu mukaan Joogasalongin lempeään tunnelmaan.


Kaikilla viikkotunneilla on sama hinta. 1.1.2024 alkaen tuntikortin hinta on 125€ ja kertamaksu 16€.  Saman kalenteriviikon aikana saat osallistua kolmannelle viikkotunnille maksutta!  Lue lisää mm. maksutavoista Hinnasto-sivulta


Maanantai

klo 18.00-19.30    Iyengar

Joogasalongin uutuutena 23.10.2023 alkaen on iyengarjooga, astangajoogan ’sukulainen’! Tunneilla painotetaan asanoiden tehokkaita ja turvallisia linjauksia. Vaikka tunnelma pidetään rentona, myös tarvittavaan aktiivisuuteen kannustetaan. Dynaamisuuden ja rentouden tasapaino onkin perusperiaate jooga-asanoissa (sthira-sukham asanam). 

BKS Iyengarin lahjaa joogamaailmalle, apuvälineitä (joogatiiliä, -vöitä, -huopia, bolstereita) käytetään jossain määrin. Ne eivät pelkästään mahdollista itselle haasteellisten asanoiden tekemistä, mutta myös tukevat ’asanatekniikan’ kehittymistä ja tarjoavat älykkäästi sovellettuna jopa lisähaastetta. 

Tunti sopii kaiken tasoisille joogaajille. Jokainen tunti on yksilöllinen, ja rakenteena toimii iyengarjoogan neljän viikon ohjelma: seisoma-asanat, eteentaivutukset ja kierrot, taaksetaivutukset sekä restoratiiviset (hyvin rentouttavat ja tuetut asanat, usein mukana lempeät hengitysharjoitukset).

Ohjaajana Jarno

  

Tiistai

klo 16.45-17.45  Ohjattu astanga, alkeet 

Tästä on hyvä aloittaa ja tähän perusharjoitukseen on aina hyvä myös palata! Tunti alkaa pysähtymisellä, tietoisen läsnäolon ja rauhallisen hengittämisen herättelyllä. Liikesarjassa tehdään aurinkotervedykset, seisomasarja ja loppuliikkeet, sekä loppurentoutus. Vinyasa-tekniikan, yhtenäisen liikesarjakokonaisuuden vuoksi, suositeltavaa on käydä astangan johdanto-/alkeiskurssi ennen tunneilla käymistä. Voit myös tulla paikan päälle ja sukeltaa suoraan liikevirtaan, luotten, että hiljalleen se alkaa tulla tutummaksi, kun joka kerralla tehdään samaa harjoitusta.

Ohjaajana Maija

 

klo 18.00-19.30  Ohjattu astanga, pitkä liikesarja, ja parillisilla viikoilla mysore

Tunti soveltuu jatkoksi astangan alkeisharjoitusta/seisomasarjaa tehneille. 

Asanaharjoitus pohjautuu alkeiskurssin harjoitukseen (aurinkotervehdykset ja seisomasarja) ja siitä edetään pidemmälle istumasarjaan ja siltaliikkeisiin. Tunti on liikunnallinen ja dynaaminen. Liikeharjoitusta tehdessä keskitytään seuraamaan sisäistä kokemusta, seuraamaan ja säätelemään hengitystä, sisäistämään liikkeitä, syviä lihastukia eli bandhoja, tarkennellaan asentojen linjauksia, sekä etsitään joogaharjoitukseen selkeyttä, yhtenäisyyttä ja rauhaa. 

Ohjaajana Maija

 

Torstai

klo 17.30-19.20  Ohjattu astanga, pitkä liikesarja

Tunti soveltuu jatkoksi astangan alkeiskurssin käyneille ja kokeneemmille joogaajille. Tällä tunnilla tehdään astangan harjoittelun eri osia yhdistävä kokonaisuus: meditaatio/keskittyminen/läsnäolo, hengitys/pranayama, ja asana. Liikeharjoituksessa seurataan astangan harjoituksen struktuuria, mutta eri painotuksin ja sovelluksin tutkitaan myös miten harjoitus voi olla eri kerroilla hieman erilainen ja eri pituinen. Tunnin ohjelma muovautuu osallistujien kokemustason ja tarpeiden mukaan. Yleistunnelma tällä tunnilla on pehmeä, rauhallinen ja lämmin.

Ohjaajana Linda

 

klo 19.30-20.30    Pranayama-hengitysharjoitus ja meditaatio

Tällä tunnilla pysähdytään ja hiljennytään tavoittamaan tietoista läsnä olemista ja keskittynyttä tarkkaavaisuutta meditaatioharjoituksissa, ja herkistytään säätelemään sisäistä tilaa joogan rauhoittavilla hengitysharjoituksilla. Sopii kaikille, jotka haluavat harjoitella joogaa, myös aloittelijoille. Sopii hyvin myös torstain ohjatun asanatunnin jatkoksi.

Ohjaajana Linda

 

Sunnuntai

klo 17.30-19.30  Astanga mysore, itsenäinen harjoitus, ohjaus on henkilökohtaista

Mysoretunti sopii kaikille vähintään alkeiskurssin käyneille, kaikentasoisille joogaajille, jotka haluavat rohkaistua löytämään hiljaisen joogansa ja opetella luottamusta sisäistä joogiansa kohtaan. Tunnilla voit tehdä samoja liikesarjoja ja muita joogan harjoituksia, joita olet kursseilla ja ohjatuilla tunneilla oppinut. Uutena "mysoreharjoittelijana" opit varmasti muistamaan harjoitustasi muutamien mysoretunneilla käymisten myötä paremmin ja paremmin ulkoa. Tule rohkeasti nauttimaan joogailusta omassa rauhassa, hyvässä seurassa ja henkilökohtaisessa opetuksessa!

Ohjaajana Linda

 


 

MYSORE on intialaisen kaupungin nimi. Astangajoogan viime vuosikymmeninä maailmanlaajuiseksi levinnyt opetus on paljolti lähtenyt liikkeelle Mysoresta, Pattabhi Joisin opetuksesta. Joogaharjoitusta tehdään mysoretyylin tunnilla perinteisellä tavalla omassa rauhassa, oman hengityksen rytmiä ja voimaa seuraten. Tämä harjoitustyyli on varsinainen joogaan syventymisen muoto. Opettajan antama ohjaus on tällä tunnilla henkilökohtaista ja harjoituksen yksilöllistä soveltamista pääsee toteuttamaan ohjattuja tunteja helpommin. Mysoretunti sopii kaikille vähintään alkeiskurssin käyneille, kaikentasoisille joogaajille, jotka haluavat rohkaistua löytämään hiljaisen joogansa ja opetella luottamusta sisäistä joogiansa kohtaan. 

 

 

Jos tunneille osallistuminen mietityttää, voit olla minuun yhteydessä ja katsotaan yhdessä sinulle paras tapa aloittaa! Löydät yhteystietoni täältä.
- Linda